Legepladsen genopstået

En af de første dage vi besøgte Peters hus, kørte vi på hjemvejen forbi den skole, hvor vi for 2 år siden, vha. sponsorpenge, fik en fin legeplads op at stå.

Vi vidste at gyngerne behøvede reparationer, og havde dertil taget nye gyngesæder, reb og beslag med fra DK.

Vi var dog ikke forberedte på det syn der mødte os. Legepladsen var i en sørgelig forfatning. Ja, for at være helt ærlig, så lignede det nærmest en bunke gammelt skrotjern hos skrothandleren, måske lidt overdrevet!. Karrusellen var den eneste, der fungerede, men der var ikke en eneste klat maling tilbage på den, kun rust. Gyngerne var totalt ubrugelige, sæderne i stykker og hængslerne slidt igennem! Vippekontruktionen havde ikke været kraftig nok, den var vredet i stykker omkring omdrejningspunktet og ubrugelig.

Skuffende, JA. Men vi må jo lære af vores fejl.

Vi havde ikke forstillet os at vejrliget ville have så stor en effekt. Hvordan vi havde kunnet undgå at tænke så langt, ved jeg ikke. Her er jo regntid en 3 mdr. s tid om året, og når det regner her, ja, så regner det i store, tykke tove og i lang tid. Regner det ikke, er luften ofte meget fugtig. Selvfølgelig vil det tære på legepladsstativerne!!

Det er bare om ikke at fortvivle, for alt kan laves i Ghana.

Flere besøg hos smeden Fatawo, der lavede gyngestativet og vippen for de 2 år siden, førte til handling.

Han kørte ud til skolen for at se på problemerne. Resolut savede han vippen af det gamle fundament og tog den med hjem på værkstedet. Den var ubrugelig i sin nuværende form. Ved fælles hjælp konstruerede han og Lars et forslag til et nyt forstærket omdrejningspunkt. Og sådan blev det så udført. Vippen blev igen kørt de ca. 15 km tilbage til skolen, nu malet med ny flot, blå maling.

Gyngebeslagene, som vi havde haft med fra DK., blev tilpasset og skruet fast på det eksisterende gyngestativ. Nu vil det være nemt at tage gyngesæderne af karabinhagerne, når skoledagen er forbi og legen slut. De gamle sæder var ikke aftagelige.

Fatawo ville sørge for at gyngestativ og karrusel ligeledes blev malet i samme blå farve som vippen. Og sørge for at vippen blev sat fast i et nyt fundament. Dertil måtte vi købe cement i byen. Alting er styk for styk her.

Dæk til at støbe ned, under den nye vippe, som buffer, er også arrangeret.

I går oprandt så det store øjeblik, hvor vi skulle gense den NYE LEGEPLADS. Her kan vores billeder vist bedst tale for sig selv.

Dækkene manglede endnu at blive sat i jorden, men vi blev lovet, at det ville ske i dag!

Legepladsen er genopstået, skrotbunken genoplivet, glæden stor.

Vi kan tage herfra med ro i sindet, klogere og belært om vedligehold, ikke først om 2 år, men løbende------og JA, selvfølgelig!!

Spørgsmålet er så lige, hvem skal gøre det? Vi mener de selv skal, og har ment det hele tiden, men det sker åbenbart ikke. Måske fordi det er en kommuneskole, pengene sidder ikke på træerne, og man bestemmer fra højere sted, hvordan og hvad pengene skal bruges til.

Selv har skolen ikke råd, forhåbentlig har vi!!??

 Ulla

28 september 2011