Legepladsen indvies.

Vores billeder i denne omgang er hovedsagelig fra den glade dag, hvor legepladsen på vores skole. bliver indviet.

En helt fantastisk dag, som burde have tilfaldet vores sponsorer. Vi har dog været meget flittige med video og kamera, så I og de kan få hele oplevelsen, eller i hvert fald meget af den, når materialet er færdigbehandlet. Den brændende VARME, er desværre noget, vi ikke kan tage med hjem, men den kan bestemt også undværes. Selv de sorte lider i varmen. Det ses tydeligt på den perlende sved på deres ansigter og kroppe.

Der var sang og dans i lange baner. Skolebørnene optrådte. De har et ”dansehold”, der har konkurreret med andre skoler og holdet her, blev no. 2.

Børnene takkede på dansk med sang til det sponsorerende firma, det var rigtig fint. ”Tak Aaen!” sang de.

Selv om børnene denne dag var i fokus, så har det stor betydning for hele distriktet og de omgivende landsbyer, børnene kommer fra, at skolen fornyr sig. Mange lokale forældre (flest kvinder) var derfor mødt op. Dagen idag var en stor social begivenhed og dem er der ikke for mange af i deres liv. Normalt er kirkebesøget søndag ugens største sociale begivenhed. De var derfor mødt op i stort tal, og det var der dyb respekt for fra skolens side. Det betyder meget at forældrene hele tiden mindes om, hvor vigtigt det er at sende børnene i skole. I landdistrikter er der især i høstsæsonen, meget at gøre. Dels er der brug for børnene til arbejdet og dels kan børnene lide at være med til at bringe høsten hjem, hellere det end skolen! Med den nye lejeplads er der imidlertid skabt stor interesse for at komme i skole. Lad os håbe det varer ved.

De voksne gav ligeledes, som børnene, udtryk for deres taknemlighed med sang og dans, der ingen ende ville tage. Taknemlighed blev udtrykt fra alle sider, der var megen hjertevarme og glæde. En dejlig, dejlig helt uforglemmelig formiddag,.

Der var også stor stolthed over at være den første og endnu eneste skole af alle skoler i det nordlige distrikt, der har en legeplads med gynger, vippe og en karrusel.

Lærerne afprøvede i vores påsyn og uden børnene, alle redskaberne først. Aldrig havde de prøvet noget lignende og de grinede og morede sig med os igennem alle redskaber. Jeg måtte dog en tur i gyngen for at vise dem, hvordan man bruger sin krop til at sætte gang i processen! De fandt helt bestemt deres indre barn frem og det var dejligt at se.

Hele programmet tog fra ca. 8.30 til 13.30, men tiden fløj af sted! Gaver blev givet både fra ”the community” til sponsorerne og til os, og til vores skole i Randers. Børnene i 6. Klasse havde skrevet returbreve til Vestervangsskolen. Dem har vi med hjem.

Disse mennesker, har ikke meget. Måske får de kun et enkelt måltid mad om dagen. Alligevel havde de samlet sammen, så VI kunne få gaver. Deres dygtigste flettere havde de engageret til at udføre opgaverne. Kurve meget anderledes end dem I ellers har set på vores billeder og hatte! Rørende, rørende!

En helt, uforglemmelig dag, fest og farver, sang og latter……. Og en del taler! Alle ville til og VI SKULLE. Vi fik at vide, at det var vigtigt, at de hørte både Lars’ og min stemme!! Så sådan blev det selvfølgelig.

Ulla