Pakkedage

Containeren skal være i Ghanas sydlige bund, Accra d. 10. oktober. Helst med op til ca. 3.000 kurve af flere forskellige slags. Strækningen fra Bolgatanga i nord til havnebyen Tema i syd er på 850 km.  

Lige nu er der rigtig, rigtig travlt med at få opfyldt ordren og få den i hus, få sat læder på alle hanke, farve m.m.m. Peter ligger vandret i luften for at nå det hele. Han gør alt, hvad han kan for at møde kvalitetskravene fra DK. Og han smiler stadig sit store dejlige smil, bevarer overblikket, og glemmer aldrig sin respekt og omsorg for væverne.

Forleden var vi i hans landsby, hvor hans lille lager flød over med færdige kurve, parat til at blive stoppet i sække, før den lange tur til Danmark. Vi var med for at følge processen og se at alt gik til på bedste måde, og at kun kvalitetskurve røg i sækkene.

Yakubu, som var med i det tidligere firma, var inaktiv sidst, vi var her for 2 år siden, pga. en slem motorcykel ulykke. Han er nu  på toppen igen og arbejder for sig selv. Han er rigtig god ven med Peter og langt mere erfaren mht. lagerføring, pakning og afsendelse af produkterne. Han hjælper, hvor han kan, kender også til topkvalitet.

Han er med i front denne pakkedag, og ankom ved middagstid på sin motorcykel. Han arbejder stille og roligt, har hver en kurv i hånden, før den smides i den store bunke i den plastdækkede, solbeskinnede gård, for siden at pakkes. Hvis den altså ikke kasseres. For det meste ens kurve i de enkelte sække, så det er nemt for modtageren at finde det, der skal bruges.

Vi må sande at Peter ikke helt har haft styr på at alle store, runde kurve skal have nøjagtig samme størrelse/mål. Han har ikke tidligere lavet runde kurve og har ikke været nøjagtig nok i sin instruktion til væverne. Der har været nok at instruere dem i. Det vil han imidlertid gøre bedre næste gang. Og når han siger det, så gør han det.

Om de for store kurve i virkeligheden skulle have været afvist, er et godt spørgsmål. Skal mængden af kurve imidlertid nås, og kurvens kvalitet ellers er i orden, har vi ladet dem passere. Håber Morten, vores boss, synes det samme!!!!

Det blev til 16 sække denne eftermiddag, alle syet sammen og mærket med en lille mærkeseddel i toppen, foruden skriften på selve plastsækken.

Lars får den foreløbige pakkeliste med hjem, for at sætte den op på computeren, så det hele bliver nemt og overskueligt.

DET var arbejdet, men ind imellem lavede Peters kone frokost til os over åben ild, jordnødde-grøntsagssuppe med millet. Millet ved jeg ikke lige, hvad hedder på dansk. En lille hvid kornsort, lidt mindre end ris.

Den bagende sol brændte, så vi måtte i skygge fra tid til anden, selv om VORES fysiske anstrengelser mest bestod i at være til stede. Børnene fornøjede vi med forevisning af billeder og video vi tog, samt kiks og balloner.

Medens alt dette gik for sig, var Peter samtidig i gang med at fyre op i den store sorte gryde, den vi kender fra historien om ’lille sorte Sambo’. Over åben ild, farver han strå og kurve i den boblende varme farve. væske.

Den proces har vi på video, og det er en helt anden sag.

Således slut på en rigtig fornøjelig og for mange, arbejdsom dag!

 

I går var vi i Yakubus lagerbygning, for igen at være med til pakning. Denne gang gjaldt det vasketøjskurve m.m. Smukke så de ud, som de stod der i mængder og ventede på at komme i sække. Vi begyndte kl. 9 i strålende sol og megen varme og med sved på panden, men ved 11 tiden trak skyerne sammen og et stormvejr brød løs, samt et regnvejr af et format vi sjældent ser hjemme. Det blev hurtigt koldt. Første gang jeg nogensinde har frosset i Ghana!På dette tidspunkt var vi heldigvis næsten færdige, og kunne føje endnu 45 sække til pakkelisten!

I dag søndag, skulle vi have været tilbage til Peters hus i Nyariga for at pakke flere sække. På grund af regnvejret igår kunne de imidlertid ikke gøre læderarbejderne færdige og måtte derfor udsætte al videre pakning. Regntiden spiller ind, lægger gaderne øde og sætter for en tid en stopper for meget udendørs arbejde, således også for os. Idag har det imidlertid været tørt og Peter har ringet og fortalt at læderarbejderne er i fuld gang igen, så vi snarest kan pakke mere. 

Ulla

25. september 2011