En varm dag

Lørdag 21 marts 2009

 

Luften står stille – det er eftermiddag – gardinerne er trukket for, vi forsøger at holde solens stråler ude. Vi måler 36,5 på termometret. Alt udenfor er stille, som luften, vi har ikke haft el siden i morges kl. 8. Det gælder hele byen. Dyrene gemmer sig, menneskene holder sig inde og i ro. Vi skal arbejde, men computeren er gået død, batteriet kørt tør. Opvasken står urørt fra i morges, vi kan ikke varme vand!

Hvert 15. Minut til hver halve time går jeg under bruseren, som heldigvis virker. Vand er vi lykkeligvis i besiddelse af i rigelige mængder!

Fordampningen efter overrislingen, bringer lidt flygtig kølighed og gør godt.

Forsøger at gå udenfor, men situationen der er om muligt endnu værre. De to, freelance journalist og fotograf, fra DR. TV, der har været her 1 uge, afslutter deres arbejde d.d. Vi skal spise middag med dem i aften.

Det er spændende, hvad der kommer ud af deres besøg. De vil gerne belyse fair trade handlen og dens betydning for væverne. De har i ugens løb fulgt et par vævere i ”vores” landsby, Nyariga, og er der blevet kongeligt behandlet, lige som vi er blevet det. Får de solgt deres færdige produkt til DR., som de har lovning på, får vi måske resultatet at se i maj! Ellers bliver det vist på Bornholm og om ikke andet, så tror jeg, vi får lov til at få filmene, så vi kan vise vores nu fælles landsby frem. Der er meget at fortælle om lige denne uge, men det må komme sidenhen, når vi er hjemme igen, og kan supplere billedfremvisning og video med forklaringer.

Tilbage til den varme dag!

Måske skulle vi fjerne gardinerne, så vi skaber mere gennemtræk? Alternativet er der, men det bringer straks mere støv ind i stuen, trods den manglende vind/brise, så vi gør det ikke. Vi går udenfor, sætter os på verandaen, hvor temperaturen stiger til 38,5, nu har vi da vist feber? Og så rammer en velkendt lyd vore ører, en fan er gået i gang!! Vi har fået strømmen tilbage, efter 9 timer uden, hurra!!

Vi lægger os udmattede og våde efter sidste douch på sengene under en nu snurrende fan og blunder/sover en stund, til det er tid at gå til middag med DR’s Stefan og Rasmus.

Det er altså "hårdt" at være afrikaner! Ulla.